Блог митного брокера

Post Top Ad

Автомобілі

Імпорт

Post Top Ad

Чи може хтось купити авто за кордоном для вас без вашої присутності?


Коротка відповідь: звичайно може.

Для цього необхідно заздалегідь оформити довіреність у нотаріуса. У довіреності повинні міститись паспортні дані покупця та уповноваженої особи та відповідне право представляти інтереси покупця у будь-яких підприємствах чи перед фізичними особами за кордоном, митних органах, органах зняття та взяття на облік транспортного засобу, банківських установах тощо. Якщо ви не бажаєте давати людині, яка здійснить для вас купівлю автомобіля "карт-бланш" на всі дії - ви можете обмежити перелік прав як обсягом (вказати у довіреності тільки ті дії, яких достатньо для пошуку, купівлі чи пригону авто), так і за строками (наприклад встановити дію довіреності на місяць, за який уповноважена особа повинна вам знайти авто). Із такою довіреністю уповноважена особа може укладати угоди від вашого імені.

При купівлі авто із використанням довіреності потрібно пам'ятати декілька важливих моментів (зокрема для уникнення проблем при розмитненні):
  • довіреність потрібно зробити заздалегідь. Адже передавати довіреність після того, як машину вам уже купили буде складніше і довше;
  • перевірте точність даних і чи достатньо уповноваженій особі тих прав, якими ви її наділяєте.
  • необхідно закріпити ваше право власності у відповідному документі. В договорі купівлі-продажу або фактурі необхідно обов'язково вказати кінцевого власника, тобто вас (зверніть увагу на правильність написання вашого імені та прізвища латинкою);
Права визначені вами у довіреності будуть залежати від ваших домовленостей. Так, мінімальне представництво може передбачати лише пошук авто, а пригон "під ключ" може передбачати увесь спектр дій: пошук, перевірка авто, торг із продавцем, пригон, сертифікація, розмитнення, постановка у МРЕВ. Відповідно для різних повноважень можуть використовуватись різні довіреності.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Post Top Ad