Блог митного брокера

Post Top Ad

Автомобілі

Імпорт

Post Top Ad




Алгоритм розмитнення автомобіля 2023

Хочемо поділитись із вами інформацією про те, як відбувається розмитнення автомобіля.

1. Укласти договір купівлі-продажу транспортного засобу з іноземною компанією чи громадянином (купча). 

2. Зняти транспортний засіб з реєстрації в іноземному реєстраційному органі та отримати транзитні номерні знаки для виїзду за межі ЄС (якщо автомобіль перевозитиметься не своїм ходом, то транзитні номерні знаки оформляти не треба), оформити поліс страхування на поїздку.

2.1. Якщо вартість автомобіля понад 1000€ та вага понад 1000кг, то в більшості країн ЄС вам слід оформити експортну митну декларацію типу "EX" для вивезення автомобіля за межі ЄС (в Польщі називається SAD, оформляється в митній агенції - agencja celna).

3. Направити сканкопії (або якісні фотографії) договору купівлі-продажу, техпаспорту з відмітками про зняття з обліку автомобіля та власного паспорту (внутрішнього паспорту з пропискою) та ідентифікаційного коду митному брокеру (тобто нам на viber, whatsapp чи куди вам зручно).

4. Важливе зауваження! Вживаний легковий автомобіль з екологічним рівнем нижче "Євро-2" (з 1995р.в.) та вантажний - нижче "Євро-5" (з 2010р.в.) ви не зможете зареєструвати в Україні! Тому потурбуйтеся про завчасну перевірку відповідності автомобілів зазначеним нормам екологічності. Також будь-які російські автомобілі не розмитнюються (в тому числі авто європейських брендів, країна походження яких Російська Федерація). Інформацію про країну виробництва ви можете дізнатися за результатами розшифровки VIN-коду автомобіля. Обов'язково перевірте зазначені дані перед купівлею автомобіля.

5. Оплата податків. Ми (митний брокер) здійснюємо прорахунок податків та повідомляємо суму і реквізити для оплати. Після оплати надішліть квитанцію брокеру. 

6. Ми (митний брокер) здійснюємо оформлення попередньої митної декларації на транспортний засіб в митному органі та повідомляємо особі, яка перевозитиме автомобіль через кордон номер попередньої митної декларації.

7. Якщо перевозитиме або купуватиме автомобіль не його власник, то на водія треба обов'язково оформити нотаріальне доручення про можливість здійснення представлення ваших інтересів у державних органах при переміщенні транспортного засобу. Зробити це треба до того, як вирішите їхати за автомобілем.

8. Після прибуття у пункт пропуску водій пред'являє інспектору митниці номер попередньої митної декларації, який йому повідомив митний брокер. Інспектор здійснює митний огляд автомобіля та здійснює пропуск автомобіля за попередньою митною декларацією, в роздруківці якої буде вказано адресу терміналу доставки (у нас це м/п Городок). Термін доставки автомобіля в межах однієї області не більше 5 діб.

9. Після перетину кордону автомобіль слід доставити в уповноважений орган з сертифікації. При митному посту в м. Городок можна пройти сертифікацію.

10. Зв'язуєтеся з вашим митним брокером та пред'являєте йому всі оформлені на кордоні документи та доставляєте автомобіль на термінал ( у нашому випадку це м/п Городок).

11. Митний брокер направляє додаткову декларацію до попередньої на митницю, після завершення митного оформлення якої власнику автомобіля видається завірена копія оформленої митної декларації та митне посвідчення на реєстрацію автомобіля. За відсутності черг, митне оформлення здійснюється протягом чотирьох годин з моменту прийняття митної декларації в роботу митним органом.

12. Прямуєте до сервісного центру МВС для реєстрації автомобіля та отримання номерних знаків України. Вітаємо

Немає коментарів:

Дописати коментар

Post Top Ad